Podaj prawidłowy e-mail
Nowy produkt
Ostatnie egzemplarze!
Data dostępności:
Vivio Orzechy Włoskie 1000g
Odbiorca: :
* Pola wymagane
lub Anuluj
Orzechy włoskie zajmują pierwsze miejsce wśród wszystkich orzechów pod względem ilości NNKT czyli niezbędnych kwasów tłuszczowych. Podobno juz 3 orzechy pokrywają dzienne zapotrzebowanie na kwasy omega-3. zawierają również L-argininę, substancję, która wpływa na rozszerzenie naczyń krwionośnych.
Orzechy włoskie zawierają duże ilości przeciwutleniaczy, są bogatym źródłem wartościowego białka, błonnika oraz wielu witamin i minerałów.
Badania wskazują, iż regularne spożywanie orzechów włoskich może być pomocne w zapobieganiu rozwojowi chorób serca. Wielonienasycone kwasy tłuszczowe oraz sterole roślinne zawarte w orzechach mają zbawienny wpływ na układ krążenia – obniżają poziom LDL (zły cholesterol), działają przeciwzapalnie, zmniejszają lepkość krwi i tendencję do powstawania zakrzepów.
Skład: orzechy włoskie
Wartość odżywcza w 100g
Wartość energetyczna 2681kJ/692kcal – 34% RWS*
Tłuszcz 60,3g – 86%
w tym kwasy tłuszczowe nasycone 6,56g – 33%
Węglowodany 18g – 7%
w tym cukry 2,2g – 2%
Błonnik 6,5g
Białko 16g – 32%
Sól 0,01g <1%
*Referencyjna Wartość Spożywcza
Stosowanie
Orzechy włoskie są pyszną, chrupiącą przekąską, doskonałym dodatkiem do musli i owsianki. Orzechy włoskie są składnikiem różnego rodzaju ciast, ciasteczek oraz deserów. W daniach wytrawnych, dobrze komponują się z gruszką i serami pleśniowymi.
Uwagi
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu w szczelnie zamkniętym opakowaniu.