Podaj prawidłowy e-mail
Nowy produkt
Ostatnie egzemplarze!
Data dostępności:
Vivio Mąka migdałowa 500g
Odbiorca: :
* Pola wymagane
lub Anuluj
Mąka migdałowa powstała w 100% w wyniku zmielenia blanszowanych, nieprażonych migdałów. Posiada charakterystyczny migdałowy smak i jest bardzo sycąca. Zawiera naturalne nienasycone kwasy tłuszczowe, sporo białka, żelaza i witaminy E oraz witamin z grupy B. Nie zawiera glutenu. Posiada niski IG i jest dużo mniej kaloryczna niż mąka pszenna. Mąka migdałowa polecana jest osobom na diecie bezglutenowej i dbającym o linię.
Skład: mąka migdałowa
Wartości odżywcze w 100g
Wartość energetyczna 2704kJ/653kcal – 33% RWS*
Tłuszcz 52,52g – 75%
w tym kwasy tłuszczowe nasycone 3,95g – 20%
Węglowodany 18,67g – 7%
w tym cukry 4,63g – 5%
Białko 21,4g – 43%
Błonnik 9,9g
Sól 0,048g <1%
*RWS – Referencyjna Wartość Spożywcza
Stosowanie
Mąka migdałowa nadaje się do wielu potraw, w szczególności do dań słodkich: naleśników, muffinek, gofrów, omletów na słodko, różnego rodzaju wypieków. Może też być dodatkiem do mięsnych panierek. Ponieważ można spożywać ją na surowo, jest doskonałym dodatkiem do koktajli, musli i płatków śniadaniowych.
Uwagi
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, w szczelnie zamkniętym opakowaniu.