Nowy produkt

Vivio Mąka migdałowa 500g

21,99 zł

Dodaj do listy życzeń

Darmowa dostawa obowiązuje od 250,00 zł z wykluczeniem koszu dostawy.

Więcej informacji

Mąka migdałowa powstała  w 100% w wyniku zmielenia blanszowanych, nieprażonych migdałów. Posiada charakterystyczny migdałowy smak i jest bardzo sycąca. Zawiera naturalne nienasycone kwasy tłuszczowe, sporo białka, żelaza i witaminy E oraz witamin z grupy B. Nie zawiera glutenu. Posiada niski IG i jest dużo mniej kaloryczna niż mąka pszenna. Mąka migdałowa polecana jest osobom na diecie bezglutenowej i dbającym o linię.

 

Skład: mąka migdałowa

 

Wartości odżywcze w 100g

Wartość energetyczna 2704kJ/653kcal – 33% RWS*

Tłuszcz 52,52g – 75%

w tym kwasy tłuszczowe nasycone 3,95g – 20%

Węglowodany 18,67g – 7%

w tym cukry 4,63g – 5%

Białko 21,4g – 43%

Błonnik 9,9g

Sól 0,048g <1%

*RWS – Referencyjna Wartość Spożywcza

 

Stosowanie

Mąka migdałowa nadaje się do wielu potraw, w szczególności do dań słodkich: naleśników, muffinek, gofrów, omletów na słodko, różnego rodzaju wypieków. Może też być dodatkiem do mięsnych panierek. Ponieważ można spożywać ją na surowo, jest doskonałym dodatkiem do koktajli, musli i płatków śniadaniowych.

 

Uwagi

Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, w szczelnie zamkniętym opakowaniu.

Opinie

26 innych produktów w tej samej kategorii: